אז לפני כמה ימים הצגנו פיצ'ר חדש באתר – בדיקת מקומות פנויים אוטומטית בכל אחת מההקרנות. קיבלנו הרבה תגובות טובות אז תודה רבה לכל המפרגנים!
כמו שהבטחנו, בפוסט הזה נסביר לעומק איך עובדת שיטת דירוג המקומות שלנו, ואיך הגענו אליה. החלטנו לפרסם את זה כדי לספק את הסקרנות שלכם, וגם כדי לקבל מכם רעיונות לשיפורים. אז אם משהו נראה לכם מוזר, או שאתם חושבים שאפשר לשפר – נשמח לשמוע מכם.
נתחיל ונאמר שהבחירה איפה לשבת בקולנוע מבוססת קודם כל על העדפה אישית. יש שמעדיפים לשבת בשורה האחרונה, ויש כאלה שנהנים יותר דווקא קרוב למסך. אנחנו ב-allmovies חיפשנו שיטה שתספק כמה שיותר משתמשים, ולכן התבססנו על הסטנדרטים הנהוגים היום בבתי קולנוע בארץ ובעולם לקביעת המיקום האופמטימאלי. אז לפני שנספר על השיטה שלנו, נסביר קודם כל מהם העקרונות מאחורי בחירת מקום מיטבי בקולנוע – הן מבחינת הסאונד וזווית הצפייה, ואפילו למה לרוב בני האדם כדאי להעדיף את החלק הימני של האולם על פני השמאלי.
נתחיל עם השמע, או סאונד בלועזית. בכל אולם קולנוע מותקנת מערכת סאונד המורכבת ממספר רמקולים מסוגים שונים (לפעמים ניתן לראות אותם בצדי האולם). בעת התקנת המערכת, הטכנאים מכוונים את זווית הרמקולים ועוצמתם כדי ליצור את חווית הסאונד הטובה ביותר. בעולם אידיאלי היה ניתן לכוון את המערכת כך שאיכות השמע תהיה מיטבית בכל חלקי האולם, אך אנחנו לא חיים בעולם אידיאלי, ולכן יש נקודה אחת באולם שהיא נקודת הייחוס לפיה מכוונים את המערכת. אז מהי הנקודה הזאת? יצרני מערכות הסאונד, לרב אלה מערכות דולבי, טוענים שהטכנאים קובעים אותה במרחק של שני שליש מהמרחק בין המסך לשורה האחרונה, ובאמצע השורה. לדוגמה אם באולם יש 10 שורות, ובהנחה שיש הפרדה של מספר מטרים מהמסך עד לשורה הראשונה, נעדיף את שורות 5-6 באמצע. למעשה קיימת המלצה לא לשבת בדיוק בטור האמצעי, אלא כסא או שניים הצידה, כדי לשמוע טוב יותר את האפקטים של הסאונד ההיקפי.
מבחינת המסך העניינים קצת מסתבכים. נדמיין לרגע קו דמיוני אחד שיוצא מהמושב שלנו לקצה הימני של המסך, ועוד קו דמיוני לקצה השמאלי. מי שקשה לו לדמיין קווים יכול לדמיין את הידיים שלו מושטות לשני קצוות המסך (או פשוט להסתכל באיור למטה). נסתכל על הזוית שנוצרת בין שני הקווים: ככל שמתקרבים למסך הזוית גדלה, וככל שמתרחקים ממנו הזוית קטנה. כלל אצבע הוא שאסור שהזווית הנ"ל תהיה קטנה מ-36 מעלות, כלומר אסור לשבת רחוק מדי מהמסך. נרגיע אתכם ונגיד שאין צורך לקחת מד זווית בפעם הבאה שאתם הולכים לקולנוע, מכיוון שרוב מתכנני האולמות דואגים שגם השורה האחרונה תיצור זוית צפיה מתאימה. אבל יש אולמות, במיוחד אולמות גדולים, בהם השורות האחרונות יוצרות זוית צפיה קטנה מדי, ולכן לא מומלץ לשבת בהן.

מבחינת הגובה שלנו לעומת המסך, חשוב מאוד שלא לשבת נמוך מדי כדי לא לגרום לצוואר להביט כלפי מעלה יותר מדי ובכך לגרום לעומס וכאבים. ובמספרים, אם נדמיין שני קווים שיוצאים מהעיניים שלנו, אחד למרכז המסך והשני קדימה, הזווית האידיאלית בין שניהם היא 15 מעלות, כאשר הצופה נמצא מתחת למרכז המסך. בכל מקרה הזווית בין הצופה שמסתכל קדימה לגבול העליון של המסך לא תעלה על 35 מעלות.

אם כל זה לא הספיק, אז נספר לכם גם שאצל הרוב המוחלט של בני האדם החלק הימני של המוח אחראי על העיבוד של הקול והתמונה ולכן אם אתם מתלבטים בין ימין ושמאל, בחרו בימין.
הצלחתם לעקוב? גם אם לא, לא נורא. allmovies מחפש עבורכם בצורה אוטומטית את זוג המקומות הפנויים הטובים ביותר באולם, ומראה לכם את הדירוג שלהם, כך שאין צורך להוציא מחשבון. הדרך שבה אנחנו עושים את זה מתחשבת בכל האילוצים שתיארנו למעלה – קודם כל מוצאים את המיקום המיטבי באולם, שהוא השורה ה-2/3 באמצע, ולאחר מכן מחפשים את המקומות הפנויים הקרובים ביותר למיקום זה, כאשר תזוזה הצידה בתוך השורה משפיעה פחות מתזוזה בין השורות (שלושה כסאות ימינה זה פחות נורא משלוש שורות למטה). דירוג המקומות הוא המרחק בין המקומות הפנויים הקרובים ביותר, לנקודה האופטימאלית, ביחס לגודל האולם. כלומר מרחק של 2 שורות באולם של 4 שורות הוא משמעותי, אבל באולם של 15 שורות הוא פחות משמעותי. בנוסף אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שלשבת בשורות הראשונות (לפחות באולמות גדולים) זה הכי פחות נוח, ולכן אנחנו מגדירים את השורות הראשונות באולמות גדולים כמקומות גרועים.
בסך הכל אנחנו חוסכים לכם את כל החישובים, ופשוט נותנים ציון למקומות הפנויים הטובים ביותר שמצאנו. הציון הוא אחד מתוך: "מקומות מעולים", "מקומות טובים", "מקומות בינוניים", "מקומות גרועים" ו-"לא נותרו מקומות".
זהו, עכשיו כשאתם יודעים את כל הסודות שלנו (כמעט..) הגיע הזמן לרתום אותם לטובתכם – חפשו כרטיסי קולנוע כבר עכשיו בעזרת allmovies. נשמח גם לשמוע מה יש לכם להגיד על הפיצ'ר החדש, אז כתבו לנו בעמוד הפייסבוק שלנו, אנחנו מבטיחים תשובה!